Erasmus+

ERASMUS+
Projekt “Suncokretov kreativni i komunikacijski centar” ugostit će EVS volontere na kratke i duge periode. Volonteri će boraviti u našoj udruzi Suncokret- Centar za razvoj zajednice u mjestu Vrginmost, općina Gvozd u Sisačko-moslovačkoj županiji.

Suncokret nastoji pružiti mogućnost dodatne edukacije i poticanja kreativnosti, promovirati volonterstvo, potaknuti socijalnu uključenost i omogućiti pristup informacijama. Naš projekt se održava u poslije ratnom području koje je ujedno i područje od posebne državne skrbi.

Radimo na socijalnom uključivanju marginaliziranih povratnika, izbjeglica i raseljenih. Kroz razne edukativne i kreativne radionice nastojimo ih zajedno s mladima i djecom uključiti u zajednicu. Zajedno s našim volonterima promoviramo edukaciju, mobilnost i interkurtularni dijalog te mladi imaju mogućnost učiti na primjerima svojih vršnjaka diljem svijeta.

Volonteri će provoditi vrijeme sa socijalno isključenom djecom i mladima u ruralnoj zajednici. Dijelit će svoje znanje svakodnevnim boravkom u prostorijama udruge, razgovorima, igrama, održavanjem raznih radionica i drugih aktivnosti. Suncokret je također domaćin raznih volonterskih ljetnih kampova.